If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега в подписа ми можеш да видиш история на заражданията ми. В общи линии повече от 8 ми дава само при проблем с термостата (сменям го за втрои път). След последната му смяна още не съм я карал нормално, че да засека разход при нормално каране - просто най-накрая всичко и е ок (да чукам на дърво) и си я понатискам
sigpic Alfa Romeo 156 1.9JTD '99 BMW 316 Compact '95
Днес налях догоре и равносметката е следната: 615 км, от който 200 извънградско и останалите градско. Разход: 8,2 л с гориво от Еко.. За мен тва е супер разход при всичките издевателства над моето турбо тракторче
AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro
София - Смолян и там градско навъртях 650 с един резервоар около 8,9 смесено ... като на връщане под 120 никъде не падаше до 200 + на връщане .
sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Ами градско да имам най много 25 км, но отбивахме по пътя тук там затова км са повечко, но са извънградско.
ПП. А 6,4 л, много ли са за извънградско?
Екстра си е!... Не ги слушай автомобилът ти явно е в кондиция, видях, че го продаваш, което е много жалко, а който го купи ще е късметлия. С какви гуми си, каквито ги дават по каталог ли?
Аз с моята (от подписа) съм си правил много експерименти за разхода... ако не вдигаш повече от 90 (2800 min-1) всичко е ОК. След тези 2800 min-1 когато започне да отваря вариатора примерно каране с 140 (около 3800-4000 min-1) по магистралата... направо чувам водовъртежа в резервоара
Също така много си зависи от стила на каране, може и да се движиш разумно бързо и да не харчиш много гориво. Реално разликата с тези които пердашат със 120 по пътищата (не по магистралата), е не повече от 5-10 мин на 100 км. Засичал съм го много пъти по един и същи маршрут от приблизително 120 км първокласен път (не магистрала) и в двете посоки. Отсечката е с най-разнообразен терен има хълмове с множество завои, прави отсечки от по 1-2 км с изкачване и спускане, бързи завои и т.н. Моето лично мнение е, че разхода зависи от това да умееш да поддържаш висока средна скорост по цялата отсечка (темпово шофиране). При висока скорост често се налага да се изпреварват камиони и други по-бавни от теб автомобили , което в повечето случаи отнема време, двигателя работи на преходни режими с обогатена смес и разхода рязко се вдига. Най-добре е да се поддържа режима на двигателя около оборотите при които е максимален въртящият момент. Тогава коефициентът на пълнене е оптимален, има много добра динамика и отзивчивост със сравнително малко превключване на предавките. Също лично мое мнение е, че на нашите автомобили много им липсва още една предавка. Тогава разхода ще падне още повече, особено на извънградски цикъл и магистрала. Серизоно се замислям за такъв upgrade
П.П. Аз примерно съм я свалял под 7 (~6,8 ) по същият този маршрут и го взех за около 1h 25 min. което си е май към 80-85 км./ч средна скорост (но наистина пътувах рано сутринта и нямаше почити никакъв трафик и минавах през две населени места където съм карал с около 60-65 км/ч (което си е нарушение)
П.П.П. Иначе когато не му мисля много много обикновено го вземам за 1ч и 15 мин... но определено не мога да го нарека безопасно и разумно шофиране. Тогава определено прехвърлям 9/100 км.
П.П. Аз примерно съм я свалял под 7 (~6,8 ) по същият този маршрут и го взех за около 1h 25 min. което си е май към 80-85 км./ч средна скорост (но наистина пътувах рано сутринта и нямаше почити никакъв трафик и минавах през две населени места където съм карал с около 60-65 км/ч (което си е нарушение)
П.П.П. Иначе когато не му мисля много много обикновено го вземам за 1ч и 15 мин... но определено не мога да го нарека безопасно и разумно шофиране. Тогава определено прехвърлям 9/100 км.
Охо Galeano
Нали се сещаш какъв е трафика по подбалканския след Сливен... едва ли е вдигнал повече от 90 там и едва ли я е мачкал повече от 120 на магистралата Нормален си му е разхода на човека! Явно този екземпляра също е много добър... чак ми е жал, че я продава за тия пари
Have A Nice Day
o/_______\o
(Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
[]=о===о=[]
Comment